Skip to content
info@logosenletters.nl 0252 - 624 401

Historisch

ZAKELIJK OPVALLEN? JEZELF ONDERSCHEIDEN? | Logo’s & Letters graag!

Waar een in de handen gedrukte laptop al niet toe kan leiden… Nog maar net koud bevallen en dan al ingeschakeld door manlief voor zijn net opgestarte bedrijf. Het kenmerkt het doorzettingsvermogen, de aanpakkersmentaliteit en torenhoge creatieve ambities van Lidia en Raimond van den Broek van Logo’s en Letters. Het resultaat? ‘Wij zorgen dat u opvalt! Al bijna 20 jaar lang!’

Wie bij Logo’s en Letters naar binnen stapt, kan er gewoonweg niet omheen. Dit is geen ‘doorsnee’ bedrijf in signing en print- en drukwerk, hier spat de passie van de muren af! Soms letterlijk in de vorm van ogenbedrieglijke teksten, bijzondere uithangborden of ludieke posters of zinnenprikkelende reclame, maar vaker in de klantgerichte creativiteit en meedenkende houding die je als een warme deken omringen. Geen wonder dat menig samenwerkingspartner en klant over Logo’s en Letters roept: ‘Als we het aan dat bedrijf overlaten, dan komt het wel goed!’ En dat al bijna 20 jaar. Raimond van den Broek weet het nog goed: ‘Ga jij de administratie maar doen’, zei hij tegen zijn vrouw terwijl hij haar een laptop in de handen drukte. “Dus dat ben ik dan maar gaan doen”, vertelt Lidia lachend. “Ik had net mijn eerste kind gekregen en wist van toeten noch blazen, dus het was op z’n zachtst gezegd een uitdaging. Maar uit verantwoordelijkheid voor het bestaansrecht van het bedrijf en voor de mensen die er werkten, besloot ik het toch te doen. Ik kom niet voor niets uit de zorg”, knipoogt ze. “Het werken met mensen vind ik het mooiste aan het ondernemen.” Gedreven door een flinke dosis leergierigheid en doorzettingsvermogen en met hulp van de accountant bijt Lidia er zich volledig in vast. “Ik heb alles in de praktijk geleerd. Door het gewoon te doen.”

Vakmanschap en persoonlijke aandacht
Een instelling waaraan het stel zeker in de pittige eerste ondernemingsjaren veel heeft gehad. “Van 1998 tot 2001 richtte ik me voornamelijk op het signvak”, vertelt Raimond. “Ik kreeg echter steeds meer vraag naar de combinatie met drukwerk. Toen ik in 2001 een drukkerij kon overnemen (Van Stam Print Shop), bood dit de perfecte mogelijkheid om deze expertises te combineren.” De overname bracht echter een dosis management met zich mee. Iets wat hij als man van de praktijk heel erg moest leren. “De medewerkers moesten wennen aan een nieuwe eigenaar met nieuwe visie en tot overmaat van ramp gebeurde er toen die aanslagen op 9/11… De luchtvaartsector was één van onze belangrijkste klanten en die branche stortte in één klap in.” De schouders eron der Waar menig ondernemer allang zijn biezen had gepakt, stroopte Raimond zijn mouwen op. “Ik had twee keuzes: de stekker eruit of 80 uur per week werken om het schip weer te laten drijven. Het werd het laatste.” Openhartig deelt Lidia: “Door hard te werken en goed te communiceren hebben we het gered. De medewerkers van het eerste uur zijn er dan ook nog steeds. Omdat zij ook wel zagen dat een frisse wind nodig was om weer op te krabbelen  De bezem moést er doorheen, dus dat hebben we met z’n allen gedaan.” En juist die beslissing zorgde ervoor dat Logo’s & Letters overeind bleef terwijl veel drukkerijen omvielen. “Om te overleven moet je mee met de tijd. Je business vernieuwen. Wij zijn op tijd overgestapt.”

Nieuwe mogelijkheden
Dat er veel geklaagd wordt, snapt Raimond dan ook niet. “Nieuwe technieken en media bedreigend? Welnee, de mogelijkheden zijn vandaag de dag eindeloos, waardoor je als grafisch bedrijf alle kanten op kan! Dus waarom negeren en als bedreiging zien terwijl je het ook open en eerlijk kunt onderzoeken en als kans kan benaderen?” Het kenmerkt zijn positieve aanpakkersmentaliteit, het denken in mogelijkheden in plaats van problemen en natuurlijke nieuwsgierigheid naar innovatie. “Toch springen we zeker niet op iedere hype in en volgen we nooit klakkeloos de massa”, nuanceert de ondernemer. “Overal wordt heel goed over nagedacht hier. En dat stukje vakmanschap is er natuurlijk nog steeds. En dus ook de vraag om origineel design en deskundig advies hierover!” Lidia valt hem bij: “Ik denk dat dát ook onze grootste meerwaarde is: “Traditioneel vakmanschap en service, maar dan in een modern jasje. Ons inlevingsvermogen en creativiteit zorgen ervoor dat we de klant haarfijn aanvoelen en tot in detail origineel kunnen uitvoeren waar behoefte aan is.” Raimond: “Er is toch niets mooier dan met iemand om tafel zitten? Kop koffie erbij en praten. Natuurlijk kan alles snel en goedkoop via internet, maar daardoor mis je net de essentie. Door wensen en mogelijkheden persoonlijk te bespreken en elkaar goed te leren kennen, krijg je een veel beter passend, origineler én op de lange termijn effectiever eindresultaat. Door net dat stapje harder te lopen. Daardoor zorgen wij ervoor dat onze klanten opvallen.”

To be or not to be: (a) social
Onder de stevige basis van Logo’s en Letters zit een duidelijke filosofie die in dit prikkelende statement terugkomt. “We zijn tegenwoordig 24/7 online’, vertelt Raimond. “De mobiele telefoons zitten als het ware aan onze handen vastgeplakt. Kijkend naar de linkerfoto vraag ik mij dan ook af: we praten nu op vele manieren, maar communicОren we nog echt goed met elkaar? Was het vroeger dan echt zoveel beter?” Door steeds kritisch te zijn op nieuwe ontwikkelingen maar het oeroude ambacht niet te vergeten, combineert het Vennepse bedrijf het beste van twee werelden….. “Traditionele klantgerichtheid en vakmanschap met nieuwe technieken en in hedendaagse opvallende (de)signs)! Het resultaat? Altijd opvallend! Beloofd!”

Logo’s & Letters B.V.
Noorderdreef 80 | 2153 LL Nieuw-Vennep
0252-624401 | info@logosenletters.nl
www.logosenletters.nl

Download het artikel

Back To Top